NAANTALI 24H KERÄSI YHTEEN 160 YHTEISKUNNALLISTA VAIKUTTAJAA

Toista kertaa järjestetty yhteiskunnan uudistamisen foorumiNaantali 24h keräsi 12.–13.6. Naantaliin 160 vaikuttajaa taloudesta politiikkaan ja teknologiasta akateemiseen kenttään. Tapahtuman tavoitteena oli määritellä Euroopan ja Suomen suuret kysymykset yhdessä uusiksi ja rakentaa avointa vuoropuhelua. Tapahtuman järjestivät tänä vuonna Akava, Fortum, Konecranes, Miltton, Naantalin kaupunki, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ja SATO.

Kansallisen ja kansainvälisen tulevaisuuden yhdessä rakentamiseen liittyviä kysymyksiä lähestyttiin eri näkökulmista jo tapahtuman avanneissa alustuspuheenvuoroissa. Tilaisuuden avasi pääministeri Antti RinteenNaantaliin kokoontuneelle joukolle lähettämä videotervehdys, jonka jälkeen kuultiin Pulitzer-palkitun kirjailija-toimittaja Anne Applebaumin alustus EU:n tulevaisuudesta. Viimeisenä puhui arkkipiispa Tapio Luoma, joka korosti puheenvuorossaan inhimillisyyden merkitystä politiikassa ja nykymaailmassa. 

Avajaistilaisuuden jälkeen osallistujat jakautuivat kahteentoista työpajaan pohtimaan Euroopan ja Suomen suuria kysymyksiä yllättävissä kokoonpanoissa. Tapahtuman pääteeman eli luottamuksen rakentamisen ja avoimen dialogin hengessä kaikkien Naantali 24h -festivaaliin osallistuvien nimet julkaistiin etukäteen ja löytyvät täältä.

Työpajoissa keskusteltiin luottamuksesta, osaamisesta ja koulutuksen tulevaisuudesta,  ilmastopolitiikasta ja kestävästä kehityksestä, hyvän elämänlaadun mittareistaja sitä tukevista rakenteista, kaupungistumisesta, tasa-arvosta, teknologiasta, työstä ja työllisyyden tulevaisuudesta, kilpailukyvystä, demokratian tulevaisuudestaja Suomen roolista maailmassa.

Intensiivisen työpajatyöskentelyn tuloksena osallistujat muotoilivat ajatuksensa julistepohjalle, jotka esiteltiin seuraavana aamuna muille ryhmille yhteisessä aamutilaisuudessa ja kolmessa pienoispaneelissa.

Kaikkien työpajojen kokoavat julisteet tullaan lisäämään Naantali 24h -kotisivuille.