YHTEISKUNNAN UUDISTAMISEN FOORUMI NAANTALI 24H:N PUHUJAT JULKI

Toista kertaa järjestettävän kaksipäiväisen tapahtuman avaavat amerikkalainen kirjailija ja toimittaja Anne Applebaum sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma. Lisäksi alussa kuullaan tervehdys tulevalta pääministeriltä Antti Rinteeltä.

Naantalissa 12.–13. kesäkuuta toista kertaa järjestettävä yhteiskunnan uudistamisen foorumi Naantali 24h kokoaa jälleen yli sata vaikuttajaa taloudesta politiikkaan ja teknologiasta kulttuuriin määrittelemään uusiksi Suomen ja Euroopan lähitulevaisuuden keskeisiä kysymyksiä ja vastauksia. Tapahtuma järjestetään yhteisvoimin ja mukana ovat tänä vuonna Naantalin kaupunki, Akava, Fortum, Konecranes, Miltton, SAK ja SATO. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana pyritään tällä kertaa löytämään ja määrittelemään uusiksi Suomen ja Euroopan lähitulevaisuuden keskeisiä kysymyksiä.

Foorumi alkaa kahdella keynote-alustuksella ja videotervehdyksellä, jotka lähestyvät kansallisen ja kansainvälisen tulevaisuuden yhdessä rakentamiseen liittyviä kysymyksiä eri näkökulmista. Anne Applebaum on Pulitzer-palkittu amerikkalaiskirjailija ja toimittaja, joka on työssään tutkinut paljon kansalaisyhteiskuntien kehitystä Itä- ja Keski-Euroopassa. Applebaumin jälkeen kuullaan tulevan pääministeri Antti Rinteen videotervehdys, ja viimeisen alustuksen Naantalin tämän vuoden teemoihin pitää myös viime vuonna tapahtuman avannut arkkipiispa Tapio Luoma.

Alkusanojen jälkeen Naantali 24h -foorumin reilu sata osallistujaa jakautuvat kahteentoista työpajaan, joissa sukelletaan Suomen ja Euroopan tulevaisuuden suuriin kysymyksiin iltapäivän ajan yllättävissä kokoonpanoissa.

Työpajojen teemat ovat: Vääjäämätön väestönkehitys; Uusi EU– Suomen johdolla Brexitin jälkeiseen Eurooppaan; Tulevaisuuden osaaminen ja koulutus; Työn ja työelämän murros; Digitalisaation mahdollisuudet Suomelle ja Euroopalle; Pariisista eteenpäin– Ilmastopolitiikka 2020-luvulla; Tulevaisuuden hoiva ja perusturva; Työkaluja syrjäytymisen ehkäisyyn; Euroopan rajat ja turvallisuus;Uusi talous; Demokraattisen päätöksenteon tulevaisuus.

Kukin työpaja muodostaa omasta teemastaan yhteenvedon, joka esitellään tapahtumantoisen päivän aamuna muille osallistujille.

Lisätiedot:

Maria Vaismaa
Viestintäjohtaja
Miltton
+358 40 752 9198
maria.vaismaa@miltton.fi