Vuoden 2025 Naantali24h:n teema ja inspiraatiopuhujat julki - Menestyksen Suomi – Rakennetaanko se yhdessä?

Suomi elää samanaikaisesti monien murrosten keskellä: hyvinvointivaltion haasteet, globaalit kriisit ja muuttuva työelämä vaativat uudenlaista ajattelua. Siksi tänä vuonna yhteiskunnallisen uudistamisen foorumi, Naantali 24h kutsuu osallistujat pohtimaan: mitä Suomen menestys oikeastaan tarkoittaa – ja voiko sitä rakentaa yhdessä? 

Avajaistilaisuudessa kuullaan kolme inspiraatiopuheenvuoroa, jotka johdattelevat osallistujat keskustelemaan suomalaisen menestyksen eri ulottuvuuksista. Puhujat lähestyvät teemaa eri yhteiskunnallisista näkökulmista: 

  • Elina Pylkkänen, Työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri, avaa näkemyksiä siitä, millä edellytyksillä Suomi voi menestyä työelämän ja talouden näkökulmasta. 

  • Petteri Kilpinen, Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja, pohtii mitä menestys tarkoittaa urheilussa – ja mitä siitä voidaan oppia koko yhteiskuntaa ajatellen. 

  • Mari Leppänen, Turun arkkihiippakunnan piispa, tarkastelee menestystä yhteiskunnallisen turvallisuuden näkökulmasta.  

Inspiraatiopuheenvuorojen jälkeen Naantali 24h -tapahtuman osallistujat jakautuvat naantalilaisten koteihin keskustelemaan menestyksen eri osa-alueista

  • Hyvinvointi – Onko se todellinen salaisuus vai kaunis harha, jonka taakse kätkemme ongelmat ja eriarvoisuuden? 

  • Talous – Rakennammeko kestävää taloutta vai uhraammeko kaiken kasvun alttarilla? 

  • Turvallisuus – Onko se vielä totta vai yhä enemmän vain tunteenomainen tavoite? 

  • Koulutus – Riittävätkö vanhat ihanteet, kun oppimistulokset heikkenevät ja resurssit hupenevat? 

  • Demokratia ja osallisuus – Onko kansan ääni enää aidosti mukana menestyksen suunnassa? 

Vuorokauden lopuksi vieraat kokoontuvat yhteen vielä summaamaan ja kokoamaan yhteisiä keskusteluita, ennen kuin matkataan koteihin. 

Tapahtuman järjestäjät tänä vuonna ovat Naantalin kaupunki ja Miltton, sekä pääyhteistyökumppanit Accenture, Perheyritysten liitto, Palvelualojen työnantajat Palta sekä Alma News Media. 

Otathan seurantaan tapahtuman Instagram tilin, @Naantali24h. 

Lisätietoja: 
info(at)naantali24h.fi

Mediayhteydenotot: 
Panu Mäenpää 
panu.maenpaa(at)miltton.fi 
+358503011332 

Yhteiskunnallisen keskustelun kohtaamispaikka, Naantali 24h, tulee taas. Haku on auki!

Suomen yhteiskunnalliset vaikuttajat yhteenkokoava keskustelufoorumi Naantali 24h järjestetään tänä vuonna 27.-28.5.2025 Naantalissa, nyt jo seitsemättä kertaa. Paikalle kokoontuu Suomi pienoiskoossa, kun 200 kutsuvierasta kokoontuvat vuorokaudeksi kohtaamaan, keskustelemaan ja miettimään yhdessä tulevaisuuden menestynyttä Suomea.

Jo seitsemän kevään ajan Naantali 24h -tapahtuma on kutsunut koolle 200 kutsuvierasta vuorokaudeksi keskustelemaan ajankohtaisen asian äärelle, vahvistaen kestävää keskustelu- ja kohtaamiskulttuuria, joka välillä unohtuu poleemisessa maailmassa. Kutsuvieraat kuratoidaan edustamaan yhteiskunnan kaikki osa-alueita, ikään kuin pienoiskoossa olevaksi Suomeksi.

Tänä vuonna keskustelut keskittyvät miettimään Suomen menestystä ja miten se rakennetaan yhdessä. Kutsuvieraat jakaantuvat ryhmiin miettimään menestyvää Suomea niin hyvinvoinnin, talouden, koulutuksen, osallisuuden ja demokratian ja turvallisuuden kautta. Osallistujat saavat tietää toisistaan vain etunimet ja naantalilaiset perheet avaavat kotinsa keskustelijoille kohtaamispaikoiksi. Kaikesta tästä syntyy se ainutlaatuinen tunnelma, joka on niin ominainen ja tunnettu tälle tapahtumalle. Vuorokauden lopuksi vieraat kokoontuvat yhteen vielä summaamaan ja kokoamaan yhteisiä keskusteluita, ennen kuin matkataan koteihin.

Tapahtumaan on mahdollisuus hakea osallistujaksi 21.3. alkaen, linkin https://www.naantali24h.fi/hae-mukaan kautta. Tapahtuman järjestäjät varaavat oikeuden kuratoida osallistujat, joten varmuutta osallistumisesta ilmoittautuminen ei takaa.  

Tapahtuman järjestäjät tänä vuonna ovat Naantalin kaupunki ja Miltton, sekä pääyhteistyökumppanit Accenture, Perheyritysten liitto, Palvelualojen työnantajat Palta sekä Alma News Media. Tapahtuman inspiraatiopuhujat ja tarkempi ohjelma julkaistaan toukokuun alussa. Vuoden 2025 teemaan sekä aiempien vuosien teemoihin, osallistujiin ja keskusteluihin voi tutustua osoitteessa naantali24h.fi sekä Instagramissa @naantali24h. 

Lisätietoja:
Panu Mäenpää, johtaja
panu.maenpaa(at)miltton.fi
+358 503011332

KRIISEJÄ JA KONFLIKTEJA — NAANTALISSA PERÄÄNKUULUTETTIIN KYKYÄ KESKUSTELLA JA ROHKEUTTA UUDISTUA

Naantali 24h keräsi ennätysmäärän keskustelijoita Naantaliin yhteiskunnan eri puolilta. Aurinkoisesta säästä nauttimaan päässeet 230 vaikuttajaa jalkautuivat tuttuun tapaan naantalilaisten koteihin ja muihin heille merkityksellisiin tiloihin keskustelemaan erilaisista murroksista ja siitä, miten Suomi tulee pärjäämään niiden keskellä. Tapahtuman päätteeksi keskusteluiden lopputulokset vietiin vielä poliittisten päättäjien paneeliin pureskeltaviksi.

Tapahtuman aloittaneissa inspiraatiopuheenvuoroissa maalattiin kriisitietoista, mutta kaiken sumun keskellä optimistista tilannekuvaa Suomen tulevaisuudesta.

Kalevi Sorsa -säätiön Janne M. Korhonen kysyi provokatiivisesti, onko Suomi vaurauden ja vallan keskittymisessä Neuvostoliiton tiellä. Esseisti Ville-Juhani Sutinen arveli olevan mahdollista, että tämä hetki on parasta, mitä ihmiskunta saa aikaan. Vaikka olot tästä vaikeutuisivat, Sutinen kuitenkin uskoo, että ”saatamme oppia elämään tässä maailmassa ihmisiksi”.

EVA:n johtaja Emilia Kullas kuvasi oman elämäntarinansa kautta, miten mahdottomaltakin tuntuva muutos on mahdollinen. Käsikirjoittaja Anna Brotkin toivoi, että algoritmien väsyttämillä aivoillamme säilyisi yhä kyky käsitellä vaikeita ja keskeneräisiä ajatuksia.

Kun 24 intensiivistä tuntia oli kulunut, Brotkin palasi avauspuheensa kysymykseen. Hän totesi ilahtuneensa siitä, miten Naantalissa ja erityisesti pienryhmäkeskusteluissa, oli ollut tilaa myös erimielisyydelle ja konflikteille. Samasta teemasta keskusteltiin myös Naantali24h:n päättäneessä päättäjäpaneelissa: miten tuemme avointa keskustelua yhteiskunnassa niin, että keskusteluun osallistuminen on turvallista kaikille, mutta siedämme kuitenkin eri näkemyksiä ja ideoiden yhteenottoja? Pienryhmäkeskusteluiden lopputulemia käsitelleeseen paneeliin osallistuivat kansanedustajat Pauli Aalto-Setälä (kok.), Vilhelm Junnila (ps) ja Joona Räsänen (sdp) sekä johtava neuvonantaja ja Maria Ohisalon entinen erityisavustaja Milja Henttonen (vihr.).

Tämän vuoden pienryhmäkeskustelut keskittyivät miettimään erilaisia murroksia ja meidän kykyämme ottaa ne haltuun, niin yksilöinä ja yhteiskuntana. Keskusteluissa jokainen osallistuja esittelee itsensä vain etunimellä ja edustaa niissä vain itseään ja elämänkokemustaan.

Naantali 24h järjestäjätahot kiittävät kaikkia keskustelijoita, inspiraatiopuhujia sekä panelisteja. Tapahtuman kutsui koolle Alma Talent, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA, Miltton, Naantalin kaupunki ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK. 

Lisätietoja:
Panu Mäenpää
panu.maenpaa@miltton.com
+358503011332

NAANTALI 24H AVAJAISTILAISUUDEN INSPIRAATIOPUHUJAT EDUSTAVAT KUKIN YHTEISKUNNAN ERI OSA-ALUEITA

Naantalissa järjestettävän yhteiskunnallisen uudistamisen foorumin avaavat käsikirjoittaja Anna Brotkin, kirjailija Ville-Juhani Sutinen, Elinkeinoelämän valtuuskunnan Emilia Kullas sekä Kalevi Sorsa -säätiön Janne M. Korhonen. Naantali 24h -tapahtuman avajaistilaisuudessa kuullaan neljä inspiraatiopuheenvuoroa, jotka johdattelevat kutsuvieraat tapahtuman teemaan kukin omasta näkökulmastaan.

Tämän vuoden Naantali 24h -tapahtumassa pohditaan sitä, miten elämme erilaisten murrosten keskellä ja millaisen maailman haluamme ja tarvitsemme seuraavaksi. Anna Brotkin on yksi Suomen tunnetuimmista käsikirjoittajista. Hän on on ollut mukana useissa käsikirjoitusprojekteissa, kuten parhaan käsikirjoituksen Venlalla (2022) palkitussa Aikuiset-sarjassa. Hän on toiminut myös vapaana toimittajana. Ville-Juhani Sutinen on tietokirjallisuuden Finlandialla 2022 palkittu kirjailija, joka on kirjoittanut sekä tietokirjallisuutta että fiktiota. Hänen uusin teoksensa “Vaivan arvoista: esseitä poikkeuskirjallisuudesta” (2022) on kokoelma esseitä jotka tarkastelevat muun muassa lukemista ja eri teosten syvällisiä tulkintoja. Emilia Kullas on Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n johtaja sekä kirjailija. Aiemmin hän toimi useamman vuoden Talouselämä-lehden päätoimittajana, ja hän on kirjoittanut kaksi teosta sijoittamisesta. Janne M. Korhonen on Kalevi Sorsa -säätiön oikeudenmukaista ekologista siirtymää käsittelevä asiantuntija. Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori, ja hänet tunnetaan yhteiskunnallisena kirjoittajana.

Inspiraatiopuheenvuorojen jälkeen Naantali 24h -tapahtuman osallistujat jakautuvat naantalilaisten isäntien ja emäntien koteihin keskustelemaan murroksista eri yhteiskunnan osa-alueilla. Työpajojen tulokset pääsevät käyttöön tapahtuman toisena päivänä, kun nämä ajatukset viedään paikan päälle saapuvien poliitikkojen keskusteltaviksi.

Mediayhteydenotot:
Panu Mäenpää
panu.maenpaa@miltton.fi
+358503011332

YHTEISKUNNAN UUDISTAMISEN FOORUMI NAANTALI 24H AVAA HAUN UUSILLE KESKUSTELIJOILLE

Suomen vaikuttajat yhteenkokoava yhteiskunnan uudistamisen foorumi Naantali 24h järjestetään 13.–14.6.2023 Naantalissa. Naantali 24h kokoaa Suomen ja Euroopan tulevaisuuden kysymysten ääreen jälleen laajan joukon keskustelijoita yhteiskunnan eri osa-alueilta. Viidettä kertaa järjestettävän tapahtuman kutsuvat koolle Naantalin kaupunki, Alma Talent, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA, Miltton ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK. 

Kutsuvierastapahtumana järjestettävä Naantali 24h avaa nyt ensimmäistä kertaa haun uusille osallistujille. Laajaa yhteiskunnallista vuoropuhelua edistävään tapahtumaan voi hakea keskustelijaksi kuka tahansa. Lisätietoja hausta löytyy osoitteesta Naantali24h.fi.

Naantali 24h on vuosittain järjestettävä yhteiskunnan uudistamisen foorumi, jossa ei ole lavoja, luentoja, titteleitä tai yleisöä. Tilaisuuden kutsuvieraat ovat kaikki osallistujia ja tasa-arvoisia keskustelijoita. Tapahtuma kokoaa yhteen monipuolisen joukon vaikuttajia taloudesta politiikkaan ja teknologiasta kulttuuriin. 

Vuoden 2023 tapahtumassa kysymme, onko nyt seuraavan kappaleen aika? Vuosikymmeniä kestänyt kasvun kausi on vaihtumassa seuraavaan ja maailman jakolinjoja vedetään nyt kovaa vauhtia uusiksi. Murroksen keskellä ovat muun muassa teknologinen kehitys, ilmastonmuutos sekä teollisuus- ja turvallisuuspolitiikka. Toiveikkuudelle on kuitenkin paikkansa ja nyt on aika keskustella siitä, millaisen maailman haluamme seuraavaksi.    

“Naantali on luonteva kokoontumispaikka yhteiskunnallisen keskustelun äärellä. Jatkuvan yhteiskunnallisen muutoksen keskellä suunnan pohdinta on ajankohtaisempaa kuin koskaan”, toteaa kaupunginjohtaja Laura Leppänen. 

”Viime vuosien kriisit – korona, sota ja niiden moninaiset seuraukset – ovat muuttaneet maailmanjärjestystä monella tavalla. Sen takia on tärkeää, että jatkossa voidaan palata aikaan, jossa demokratia ja sääntöperäisyys nostetaan takaisin niille kuuluvaan arvoonsa. Uskon, että Naantalissa voidaan omalta osaltamme tätä edistää”, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta toteaa.

“Suomi on uuden edessä. Vihreä siirtymä tuo meille työtä ja tuloja. Vaikeuksien keskellä meillä on paljon mahdollisuuksia, kun vain uskallamme tarttua niihin”, sanoo Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Emilia Kullas. 

Osallistujat työskentelevät pienryhmissä naantalilaisissa isäntäperheissä. Useissa työpajassa käsitellään yhteiskunnan suuria kysymyksiä erilaisilla kokoonpanoilla.

“Meidän pitää puhua tulevaisuuden yhteiskunnasta. Elämme monella tapaa siirtymävaihetta, jossa useat yhtäaikaiset kriisit pakottavat meidät muuttamaan urautuneita toimintatapojamme. Vain yhteiskunnan eri siilojen välinen avoin keskustelu luo perustan kehitykselle ja uskottaville tulevaisuuden ratkaisuille.”, toteaa Milttonin varatoimitusjohtaja Paula Salovaara. 

Vuoden 2023 Naantali 24h:n alustuspuhujat ja tarkempi ohjelma julkaistaan huhtikuussa.

Aiempien vuosien teemoihin, osallistujiin ja keskusteluihin voi tutustua osoitteessa naantali24h.fi sekä Twitterissä @naantali24h. 

Lisätietoja: 
info(at)naantali24h.fi 

Mediayhteydenotot:
Ona Aula
Miltton
ona.aula(at)miltton.fi
+358 40 828 6697

JOUKKO HUIPPUAJATTELIJOITA KOKOONTUI POHTIMAAN YHTEISKUNNAN SUUNTAA JA LÖYSI ENEMMÄN MAHDOLLISUUKSIA KUIN UHKIA

Muutaman vuoden tauon jälkeen 2.-3.6. järjestetty Naantali 24h -tapahtuma kokosi jälleen keskustelijoita yhteiskunnan eri puolilta pohtimaan yhteiskuntamme tilaa ja tulevaisuutta. Tapahtumassa kuultiin inspiroivia alustuspuheenvuoroja, jakaannuttiin teemoitettuihin pienryhmiin ja kohdattiin muita ryhmiä niin illallispöydässä kuin minipaneeleissa. 

Naantalin Kaivohuoneelle ja naantalilaisten isäntäperheiden koteihin levittyvä tapahtuma toi jälleen mielenkiintoisia keskustelijoita yhteen pohtimaan muun muassa millaista on vastuullinen omistajuus, polarisoituvatko työmarkkinat ja miten voisimme varjella kulttuuria ja kauneutta muutoksen keskellä.  

Tapahtuman yhteisissä alustuspuheenvuoroissa tarkasteltiin pääteemaa ”luottamus kriisissä” kolmesta hyvin erilaisesta näkökulmasta. VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara loi toivoa innovaatioiden kykyyn ratkaista viheliäisiä ongelmia, ja kehotti kaikkia osallistujia pohtimaan miten tutkimus ja yritystoiminta voisi yhdessä taklata vihreän siirtymän. Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki taas muistutti omassa puheenvuorossaan, että pelkän keskustelun käymisen sijaan tulisi tarkkailla ketkä keskustelevat ja miten. Alustuspuheenvuorot päätti Ukrainan Suomen suurlähettiläs Olga Dibrova, joka muistutti että meillä kaikilla on vastuu dialogin edistämisestä, demokratian vahvistamisesta ja luottamuksen palauttamisesta.  

Avaustilaisuuden jälkeen osallistujat jaettiin teemoitettuihin työpajoihin yllättävillä kokoonpanoilla pohtimaan Suomen vahvuuksia, heikkouksia, uhkia ja mahdollisuuksia. Pienryhmäkeskustelut käytiin Chatham House -periaatteella, ja niissä hyödynnettiin myös Erätauko-menetelmää, joka edesauttaa rakentavaa ja tasavertaista keskusteluilmapiiriä. 

Tapahtuman seuraavana päivänä koostettiin kaikkien ryhmien nimeämät vahvuudet, heikkoudet, uhat ja mahdollisuudet, ja näistä jokaisesta yhdessä äänestettiin kuusi tärkeintä. Työpajojen työtä purettiin myös minipaneeleissa, joissa ryhmien edustajat pääsivät kertomaan minkälaisista asioista keskusteltiin ja mitä ajatuksia tai ideoita tästä heräsi. 

Tapahtuman kutsui tänä vuonna koolle Alma Talent, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA, Miltton, Naantalin kaupunki ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK.  

Lisätiedot: Tiina Kiesiläinen, tiina.kiesilainen(a)miltton.com ja 040-7394219 

NAANTALI 24H KOKOAA JÄLLEEN KESÄKUUSSA SUOMEN VAIKUTTAJAT KESKUSTELEMAAN AIKAMME POLTTAVIMMISTA PUHEENAIHEISTA

Yhteiskunnan uudistamisen foorumi Naantali 24h palaa kahden vuoden tauon jälkeen Naantaliin 2.–3.6.2022. Naantali 24h kokoaa Suomen ja Euroopan tulevaisuuden kysymysten ääreen laajan joukon keskustelijoita yhteiskunnan eri osa-alueilta. Neljättä kertaa järjestettävän tapahtuman kutsuvat tänä vuonna koolle Naantalin kaupunki, Alma Talent, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA, Miltton ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK.


Naantali 24h on vuosittain järjestettävä yhteiskunnan uudistamisen foorumi, jossa ei ole lavoja, luentoja, titteleitä tai yleisöä. Tilaisuuden kutsuvieraat ovat kaikki osallistujia ja tasa-arvoisia keskustelijoita. Naantali 24h -tapahtumassa hyödynnetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Sitran kehittämää Erätauko-menetelmää, joka edesauttaa rakentavaa ja tasavertaista keskusteluilmapiiriä.

“Tässä maailmanpoliittisessa ja yhteiskunnallisessa hetkessä tarvitaan yhteistä keskustelua. Erätauon avulla on mahdollisuus vahvistaa luottamusta ja syventää ymmärrystä itsestä, muista ja maailmasta. Demokratian tueksi tarvitaan erilaisia tekoja. Dialogi on yksi niistä”, Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka kertoo.

Vuoden 2022 teemana on luottamus kriisissä. Nopeasti muuttunut turvallisuusympäristö haastaa osallistujat pohtimaan, etäännymmekö toisistamme kriisien keskellä vai kykenemmekö ratkaisemaan yhteisiä ongelmia. Koetellaanko luottamusta, korostuuko sen merkitys poikkeusaikoina? Luotammeko enää instituutioihin? Entä toisiimme? Tilaisuuden järjestäjätahot Naantalin kaupunki, Alma Talent, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA, Miltton sekä Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK haluavat olla kaikki osaltaan edistämässä laajaa yhteiskunnallista vuoropuhelua.

“Viimeisestä Naantali24h tapahtumasta on koronaepidemian takia kulunut jo kaksi vuotta. Kriisit ovat seuranneet toisiaan ja korona on eristänyt meidät lähikontakteista Teams-elämään. Nyt jos koskaan on aika yhteiselle kokoontumiselle. Naantalissa rakennamme luottamusta keskusteluissa, jotka tapahtuvat aidossa naantalilaisessa ympäristössä: työpajat järjestetään idyllisissä kodeissa, joihin paikalliset isäntäperheet ovat kutsuneet tapahtuman osallistujat”, toteaa kaupunginjohtaja Laura Leppänen.

“Luottamus, sen rakentaminen, ylläpitäminen ja kehittäminen on tärkeää paitsi kriiseissä, myös normaalioloissa. Viime vuosina Suomessa on ollut havaittavissa luottamuksen rapautumista monilla elämänaloilla, ei vähiten työmarkkinoilla. Suomella, pienellä kansakunnalla ei kuitenkaan ole varaa hukata yhtäkään voimavaroistaan, joista keskinäinen luottamus on yksi tärkeimmistä”, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta painottaa.

Tapahtuma kokoaa yhteen monipuolisen joukon vaikuttajia taloudesta politiikkaan ja teknologiasta kulttuuriin. Tapahtuman pääteemojen, luottamuksen rakentamisen ja avoimen dialogin hengessä kaikkien tapahtumaan osallistuvien nimet tullaan julkistamaan.

”Luottamus ei ole kadonnut suomalaisesta yhteiskunnasta mihinkään. Kun pahat ajat iskevät, me luotamme virkamiehiimme, poliisiimme, jopa itse valitsemiimme poliitikoihin. Suomalaiset myös luottavat kotimaiseen mediaan enemmän kuin eurooppalaiset keskimäärin. Meillä on vahva pohja, jota pitää tukea eikä puhkoa siihen populismin reikiä”, sanoo Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Emilia Kullas.

Osallistujat työskentelevät pienryhmissä naantalilaisissa isäntäperheissä. Yhteensä 12 työpajassa käsitellään yhteiskunnan suuria kysymyksiä erilaisilla kokoonpanoilla. Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa tulevaisuuden työ ja osaaminen, omistajuus ja yhteisöllisyys sekä demokratia algoritmien aikakautena.

”Sota Ukrainassa, pandemia ja ilmastotekojen globaali koordinointi on tehnyt konkreettisesti selväksi sen, että suurten muutosten keskellä tarvitsemme kaikkien osapuolten välistä keskustelua ja luottamusta toisiinsa. Maailma kehittyy ainoastaan eri sidosryhmien välisellä yhteistyöllä”, toteaa Milttonin varatoimitusjohtaja Paula Salovaara.

Vuoden 2022 Naantali 24h:n alustuspuhujat ja tarkempi ohjelma julkaistaan toukokuussa.

Aiempien vuosien teemoihin, osallistujiin ja keskusteluihin voi tutustua osoitteessa naantali24h.fi sekä Twitterissä @naantali24h.

 

Lisätietoja:
info(at)naantali24h.fi


Mediayhteydenotot:
Ona Aula
Miltton
ona.aula(at)miltton.fi
puh. +358 40 828 6697

Naantali 24h:n avaavat suurlähettiläs Olga Dibrova, VTT:n Antti Vasara ja päätoimittaja Tuija Siltamäki

Naantalissa kahden vuoden tauon jälkeen järjestettävän yhteiskunnallisen uudistamisen foorumin avaavat Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrova, VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara sekä Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki

Naantali 24h -tapahtuman avaa kolme puheenvuoroa, jotka lähestyvät vuoden pääteemaa luottamus kriisissä eri näkökulmista.

Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrova on ottanut aktiivisesti kantaa sotaan Ukrainassa ja vedonnut tuen saamiseksi kotimaalleen Venäjän hyökkäyksen alla. Dibrova on vapauden puolustaja ja siltojen rakentaja Suomen ja Ukrainan välillä.

VTT:n toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Antti Vasara tietää, miten Suomi saadaan kasvamaan kestävästi sekä rakentamaan hyvinvointia. Tieteen ja teknologian puolestapuhuja haluaa nostaa Suomen innovaatioiden kärkimaaksi, jossa on toivoa ja uskoa tulevaisuuteen.

Tuija Siltamäki on toimittaja, kolumnisti ja väistyvä Ylioppilaslehden päätoimittaja. Tuija Siltamäki on tullut tunnetuksi yhteiskunnan teräväkynäisenä havainnoijana ja taidostaan viestiä niiden ihmisten äänellä, jotka ovat syntyneet teknologisen murroksen keskelle.

Avauspuheenvuorojen jälkeen Naantali 24h -foorumin osallistujat jakautuvat teemakohtaisiin työpajoihin keskustelemaan Suomen ja Euroopan tulevaisuuden kannalta relevanteista teemoista. Yhteensä 12 työpajan tulokset tuodaan yhteiseen käsittelyyn tapahtuman toisena päivänä. 

 

Mediayhteydenotot:

Tiina Kiesiläinen
Miltton
tiina.kiesilainen(at)miltton.fi
puh. +358 40 739 4219

Naantali 24h:n työpajojen teemat julkistettu

Kahden vuoden tauon jälkeen Naantalissa päästään jälleen keskustelemaan Suomen ja Euroopan suurista kysymyksistä. Keskustelujen pääteemana on vuonna 2022 luottamus kriisissä. Tapahtuman ensimmäisenä päivänä osallistujat jaetaan teemakohtaisiin työryhmiin keskustelemaan. Yhteensä 12 työpajan tulokset tuodaan yhteiseen käsittelyyn tapahtuman toisena päivänä.  

Naantali 24h -foorumin työryhmissä keskustellaan seuraavista teemoista: 

Työ ja osaaminen 
Polarisoituvatko työmarkkinat, kuka päättää millaista työtä tulevaisuudessa tarvitaan – ja tarvitseeko työtä ylipäänsä tehdä tulevaisuudessa?  

Kasvu 
Onko ikuisen kasvun eetos tavoittelemisen arvoinen ja minkä kasvua meidän tulisi nyt mitata?

Ympäristö 
Miten kantaa vastuu aineellisen maailman rajoista ja kääntää lamaannus toiminnaksi?  

Vapaus 
Mikä on meille arvokkainta vapautta ja mikä on yksilön rooli erilaisten vapauksien turvaamisessa?

Turvallisuuden tunne 
Mitä on turvallisuus 2020-luvulla ja mitä tarvitaan ympäröivältä yhteiskunnalta, jotta tuntuu turvalliselta?  

Kaupungit 
Millainen on ihmisten tarpeita palveleva kaupunki ja haluaako kukaan tulevaisuudessa asua kaupungeissa? 

Omistajuus 
Millaista on vastuullinen omistajuus ja omistaako kukaan mitään tulevaisuudessa?  

Kauneus 
Miksi emme arvosta kauneutta ja miten varjelemme kulttuuria kaaoksen keskellä?  

Muutos 
Mihin asioihin luotamme keskellä pahinta kriisiä, miten rakennamme muutosta joka kantaa?  

Yhteisöllisyys 
Onko yksilöllisyys ohimenevä trendi vai uusi maailmanjärjestys, viekö polarisaatio meitä kauemmas toisistamme?  

Merkityksellisyys 
Onko ajatus merkityksellisyydestä elitistinen ja palaako ihminen loppuun merkityksen puutteesta?  

Demokratia  
Toistuvatko tutut valtarakenteet algoritmien ja datan maailmassa, kulkeeko valta käsi kädessä tiedon kanssa? 

NAANTALI 24H KOKOAA JÄLLEEN KESÄKUUSSA SUOMEN VAIKUTTAJAT KESKUSTELEMAAN AIKAMME POLTTAVIMMISTA PUHEENAIHEISTA

Yhteiskunnan uudistamisen foorumi Naantali 24h palaa kahden vuoden tauon jälkeen Naantaliin 2.–3.6.2022. Naantali 24h kokoaa Suomen ja Euroopan tulevaisuuden kysymysten ääreen laajan joukon keskustelijoita yhteiskunnan eri osa-alueilta. Neljättä kertaa järjestettävän tapahtuman kutsuvat tänä vuonna koolle Naantalin kaupunki, Alma Talent, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA, Miltton ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK.


Naantali 24h on vuosittain järjestettävä yhteiskunnan uudistamisen foorumi, jossa ei ole lavoja, luentoja, titteleitä tai yleisöä. Tilaisuuden kutsuvieraat ovat kaikki osallistujia ja tasa-arvoisia keskustelijoita. Naantali 24h -tapahtumassa hyödynnetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Sitran kehittämää Erätauko-menetelmää, joka edesauttaa rakentavaa ja tasavertaista keskusteluilmapiiriä.

“Tässä maailmanpoliittisessa ja yhteiskunnallisessa hetkessä tarvitaan yhteistä keskustelua. Erätauon avulla on mahdollisuus vahvistaa luottamusta ja syventää ymmärrystä itsestä, muista ja maailmasta. Demokratian tueksi tarvitaan erilaisia tekoja. Dialogi on yksi niistä”, Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka kertoo.

Vuoden 2022 teemana on luottamus kriisissä. Nopeasti muuttunut turvallisuusympäristö haastaa osallistujat pohtimaan, etäännymmekö toisistamme kriisien keskellä vai kykenemmekö ratkaisemaan yhteisiä ongelmia. Koetellaanko luottamusta, korostuuko sen merkitys poikkeusaikoina? Luotammeko enää instituutioihin? Entä toisiimme? Tilaisuuden järjestäjätahot Naantalin kaupunki, Alma Talent, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA, Miltton sekä Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK haluavat olla kaikki osaltaan edistämässä laajaa yhteiskunnallista vuoropuhelua.

“Viimeisestä Naantali24h tapahtumasta on koronaepidemian takia kulunut jo kaksi vuotta. Kriisit ovat seuranneet toisiaan ja korona on eristänyt meidät lähikontakteista Teams-elämään. Nyt jos koskaan on aika yhteiselle kokoontumiselle. Naantalissa rakennamme luottamusta keskusteluissa, jotka tapahtuvat aidossa naantalilaisessa ympäristössä: työpajat järjestetään idyllisissä kodeissa, joihin paikalliset isäntäperheet ovat kutsuneet tapahtuman osallistujat”, toteaa kaupunginjohtaja Laura Leppänen.

“Luottamus, sen rakentaminen, ylläpitäminen ja kehittäminen on tärkeää paitsi kriiseissä, myös normaalioloissa. Viime vuosina Suomessa on ollut havaittavissa luottamuksen rapautumista monilla elämänaloilla, ei vähiten työmarkkinoilla. Suomella, pienellä kansakunnalla ei kuitenkaan ole varaa hukata yhtäkään voimavaroistaan, joista keskinäinen luottamus on yksi tärkeimmistä”, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta painottaa.

Tapahtuma kokoaa yhteen monipuolisen joukon vaikuttajia taloudesta politiikkaan ja teknologiasta kulttuuriin. Tapahtuman pääteemojen, luottamuksen rakentamisen ja avoimen dialogin hengessä kaikkien tapahtumaan osallistuvien nimet tullaan julkistamaan.

”Luottamus ei ole kadonnut suomalaisesta yhteiskunnasta mihinkään. Kun pahat ajat iskevät, me luotamme virkamiehiimme, poliisiimme, jopa itse valitsemiimme poliitikoihin. Suomalaiset myös luottavat kotimaiseen mediaan enemmän kuin eurooppalaiset keskimäärin. Meillä on vahva pohja, jota pitää tukea eikä puhkoa siihen populismin reikiä”, sanoo Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Emilia Kullas.

Osallistujat työskentelevät pienryhmissä naantalilaisissa isäntäperheissä. Yhteensä 12 työpajassa käsitellään yhteiskunnan suuria kysymyksiä erilaisilla kokoonpanoilla. Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa tulevaisuuden työ ja osaaminen, omistajuus ja yhteisöllisyys sekä demokratia algoritmien aikakautena.

”Sota Ukrainassa, pandemia ja ilmastotekojen globaali koordinointi on tehnyt konkreettisesti selväksi sen, että suurten muutosten keskellä tarvitsemme kaikkien osapuolten välistä keskustelua ja luottamusta toisiinsa. Maailma kehittyy ainoastaan eri sidosryhmien välisellä yhteistyöllä”, toteaa Milttonin varatoimitusjohtaja Paula Salovaara.

Vuoden 2022 Naantali 24h:n alustuspuhujat ja tarkempi ohjelma julkaistaan toukokuussa.

Aiempien vuosien teemoihin, osallistujiin ja keskusteluihin voi tutustua osoitteessa naantali24h.fi sekä Twitterissä @naantali24h.

 

Lisätietoja:
info(at)naantali24h.fi


Mediayhteydenotot:
Ona Aula
Miltton
ona.aula(at)miltton.fi
puh. +358 40 828 6697

ONLINE-TAPAHTUMANA JÄRJESTETYSSÄ NAANTALI 24H:SSA PUITIIN ILMASTOKRIISIÄ JA KORONAN JÄLKEISTÄ AIKAA

Kolmatta kertaa järjestetty ja tänä vuonna poikkeuksellisesti kaksituntisena online-tapahtumana toteutettu yhteiskunnan uudistamisen foorumi Naantali 24h keräsi satapäisen joukon yhteiskunnan eri alojen asiantuntijoita keskustelemaan yhteiskunnan suurista kysymyksistä torstaina 24. syyskuuta. Tapahtumassa keskityttiin luotaamaan koronakriisin vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan ja pohdittiin, minkälaista uutta ajattelua kriisi meiltä vaatii. Tapahtuman järjestivät tänä vuonna Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA, Miltton, Naantalin kaupunki ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK. 

naantali24_2020.jpg

Aikaisemmat Naantalissa järjestetyt tapahtumat ovat kestäneet 24 tuntia. Virtuaalitilaisuus tiivisti kuitenkin ohjelman kahteen tuntiin ja se järjestettiin Milttonin Contactless -palvelun kautta, jolla varmistettiin tilaisuuden vuorovaikutteisuus. Tapahtuman alkuun kuultiin kolme puheenvuoroa Helsingin yliopiston professori Anu Kantolalta, hallitusammattilainen Sanna Suvanto-Harsaaelta ja Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri Petteri Taalakselta. 

Kantola nosti puheessaan keskeiseksi tulevaa vuosikymmentä määrittäväksi asiaksi kompromissit, joita tullaan todennäköisesti tarvitsemaan yhteiskunnassa jatkossa yhä vahvemmin: politiikassa jokaisen tilanne tulee ottaa huomioon, ja tehdä ratkaisuja joilla mahdollisimman moni pysyy mukana. Suvanto-Harsaae lähestyi kysymystä keskeisistä ratkaisuja vaativista asioista Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn vahvistamisen kannalta. Taalas puolestaan korosti puheenvuorossaan että suhteellisen pienillä ja koronatilannetta paljon vähemmän dramaattisilla keinoilla voisimme vielä toistaiseksi selättää ilmastonmuutoksen. 

Avauspuheenvuorojen jälkeen kuultiin paneelikeskustelut yhteistyökyvykkyydestä ja kriisiajan ilmastopolitiikasta. 

Ensimmäinen paneeli keskittyi kriisin yhteen tuovaan vaikutukseen. Kriisissä yhteiskunnan eri sektoreilta vaaditaan entistä avoimempaa ja sujuvampaa yhteistyötä. Ratkaistavat haasteet ovat yksittäistä yritystä, yksilöä, järjestöä, viranomaista tai yhteiskunnan siiloa laajempia, joten myös ratkaisujen on löydyttävä yhdessä. Yhteistyökyvykkyydestä keskustelivat tapahtumaan osallistuneet KONE:n hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin, Ateneumin johtaja Marja Sakari ja toimittaja ja tutkija Olli Seuri. 

Toisessa paneelissa keskusteltiin siitä, miten mahdolliset globaalit ja kansalliset ilmastotoimet ovat pandemiakriisin myötä muuttuneet. Globaali pandemia iski kriisikeskustelun uusiksi, kun lähivuosikymmenten ilmastotavoitteiden sijaan puhuttiinkin yhtäkkiä lähikuukausista selviämisestä. Kriisiajan ilmastopolitiikasta keskustelun avasivat OP Ryhmän viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Tuuli Kousa, Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen palvelujohtaja Maria Teikari ja VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara.

Paneelikeskustelujen jälkeen Naantali 24h -foorumin osallistujat jakautuivat yhdeksään pienryhmään, joissa keskusteltiin teemoittain koronakriisin vaikutuksista Suomeen, Eurooppaan ja ihmisyyteen. Pienryhmien teemoja olivat työ, yhteiso, osaaminen, omistajuus, kehitys, turvallisuus, kasvu, kansainvälisyys ja vapaus. Pienryhmätyöskentelyn jälkeen kukin ryhmä muodosti omasta teemastaan yhteenvedon ja sopi jatkotapaamisen, jossa teemojen työstäminen pienryhmissä jatkuu tapahtuman jälkeen. 

Naantali 24h:n tavoite on määritellä Suomen suuret kysymykset uusiksi ja rakentaa avointa vuoropuhelua aikana, jona sille on huutava tarve. Tilaisuuden kutsuvieraat tulevat yhteiskunnan eri osa-alueilta ja ovat tapahtumassa tasa-arvoisia keskustelijoita ilman titteleitä. Tapahtuma järjestetään yhteisvoimin Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n, Naantalin kaupungin ja Milttonin toimesta. 

Suunnitelmissa on järjestää vuoden 2021 Naantali 24h jälleen fyysisesti Naantalissa. 

Lisätiedot: 
Ona Aula, Miltton
ona.aula@miltton.fi
+358 40 828 6697 

Virtuaalisesti järjestettävän yhteiskunnan uudistamisen foorumi Naantali 24h:n puhujat ja ohjelma julki – keskiössä koronakriisin vaikutukset Suomen ja Euroopan suuriin kysymyksiin

Kolmatta kertaa järjestettävässä tapahtumassa eri alojen asiantuntijat ja yhteiskunnalliset keskustelijat kohtaavat tänä vuonna online-ympäristössä syyskuun 24. päivä. Virtuaalitapahtuman avauspuheenvuorot kuullaan Anu Kantolalta, Sanna Suvanto-Harsaaelta ja Petteri Taalakselta. Tapahtumassa keskitytään pohtimaan koronakriisin vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan ja kysytään, minkälaista uutta ajattelua kriisi meiltä vaatii.

Aikaisemmat Naantalissa järjestetyt tapahtumat ovat kestäneet 24 tuntia. Virtuaalitilaisuus tiivistää ohjelman kahteen tuntiin ja se järjestetään Milttonin Contactless-palvelun kautta, mikä varmistaa tilaisuuden vuorovaikutteisuuden. Tapahtuman alkuun kuullaan kolme puheenvuoroa Helsingin yliopiston professori Anu Kantolalta, hallitusammattilainen Sanna Suvanto-Harsaaelta ja Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri Petteri Taalakselta.

Avauspuheenvuorojen jälkeen vuorossa on kaksi paneelikeskustelua yhteistyökyvykkyydestä ja kriisiajan ilmastopolitiikasta.

Ensimmäinen paneeli pureutuu kriisin yhteentuovaan vaikutukseen. Kriisissä yhteiskunnan eri sektoreilta vaaditaan entistä avoimempaa ja sujuvampaa yhteistyötä. Ratkaistavat haasteet ovat yksittäistä yritystä, yksilöä, järjestöä, viranomaista tai yhteiskunnan siiloa laajempia, joten myös ratkaisujen on löydyttävä yhdessä. Kriisi on tuonut yksittäisen yhteiskunnan mutta myös globaalin kentän toimijoita yhteen ennennäkemättömällä tavalla. Nyt syntyneestä yhteisvastuusta on osattava pitää kiinni, ja yhteistyökyvykkyyttä on kehitettävä ja syvennettävä. Riskinä on päinvastainen kehitys; sisäänpäinkääntyminen, itsekkyys, yhteistyökyvyttömyys. Miten taistelemme avoimuuden ja yhteistyön puolesta?

Toisessa paneelissa keskustellaan siitä, miten mahdolliset globaalit ja kansalliset ilmastotoimet ovat pandemiakriisin myötä muuttuneet. Vuosi sitten maailmalla levisi vihdoin konsensus ja kriisitietoisuus radikaalin ilmastopolitiikan välittömästä tarpeesta. Kansainväliset ilmastoraportit ja ilmastolakkoilevat koululaiset herättivät kansallisia päätöksentekijöitä, kansalaisia, järjestöjä ja yrityskenttää. Globaali pandemia iski kriisikeskustelun uusiksi; lähivuosikymmenten ilmastotavoitteiden sijaan puhuttiinkin yhtäkkiä lähikuukausista selviämisestä. Miten toimia vastuullisesti ja vaikuttavasti molemmilla rintamilla? Millaista on kriisiajan ilmastopolitiikka?

Paneelikeskustelujen jälkeen Naantali 24h -foorumin osallistujat jakautuvat kymmeneen pienryhmään, joissa keskustellaan teemoittain koronakriisin vaikutuksista Suomeen, Eurooppaan ja ihmisyyteen. Ryhmät kaventavat keskustelemalla näkökulmaa ja rajaavat aihetta yhteisen näkemyksensä mukaiseksi. Pienryhmätyöskentelyn jälkeen kukin ryhmä muodostaa omasta teemastaan yhteenvedon, ja teemojen työstäminen pienryhmissä jatkuu myös itse tapahtuman jälkeen. Pienryhmien teemoja ovat muun muassa työ, omistajuus, yhteisö, turvallisuus, kasvu ja vapaus.

Naantali 24h:n tavoite on määritellä Suomen suuret kysymykset uusiksi ja rakentaa avointa vuoropuhelua aikana, jona sille on huutava tarve. Tilaisuuden kutsuvieraat tulevat yhteiskunnan eri osa-alueilta ja ovat tapahtumassa tasa-arvoisia keskustelijoita ilman titteleitä. Tapahtuma järjestetään yhteisvoimin Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n, Naantalin kaupungin ja Milttonin toimesta.

Suunnitelmissa on järjestää vuoden 2021 Naantali 24h jälleen fyysisesti Naantalissa. Poikkeuksellisesti virtuaalisena järjestettävässä tapahtumassa Naantalin kesä kuitenkin kuuluu ja näkyy ohjelmassa tänäkin vuonna.

Lisätietoja:

www.naantali24h.fi
info(at)naantali24h.fi

Mediayhteydenotot:
Ona Aula
Miltton
+358 40 828 6697
ona.aula@miltton.fi

KOLMATTA KERTAA JÄRJESTETTÄVÄ NAANTALI 24H TUO YHTEISKUNNAN VAIKUTTAJAT VIRTUAALISESTI YHTEEN SYYSKUUSSA

Tiedote 3.7.2020

Naantali 24h -tapahtuma järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti. Yhteiskunnan uudistamisen foorumi tuo yhteen asiantuntijoita ja keskustelijoita eri osa-alueilta pohtimaan koronakriisin vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan ja jakamaan omia ideoitaan. Virtuaalitapahtuma järjestetään 24. syyskuuta Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n, Naantalin kaupungin ja Milttonin toimesta.

Yhteiskunnan uudistamisen foorumi Naantali 24h järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Korkealuokkaisen yhteiskunnallisen keskustelun foorumina tunnettu tapahtuma järjestetään tavallisesta poiketen virtuaalisesti, mikä mahdollistaa tapahtuman aukeamisen entistä suuremmalle osallistujajoukolle. Tilaisuuden kutsuvieraat tulevat yhteiskunnan eri osa-alueilta ja ovat tapahtumassa tasa-arvoisia keskustelijoita ilman titteleitä. Tämän vuoden teemana on koronakriisin vaikutukset suomalaiseen yhteiskuntaan.

”Emme vieläkään täysin tiedä kuinka laajasti koronakriisi on vaikuttanut esimerkiksi työmarkkinoihin. Tiedämme kyllä sen, että meidän tulee yhdessä pohtia, miten Suomi selviää tästä kriisistä parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän takia haluamme tuoda yhteen eri alojen asiantuntijoita ja ajattelijoita jakamaan omia huomioitaan sekä kehittämään uusia ratkaisuja”, kertoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta

Naantali 24h:n tavoite on määritellä Suomen suuret kysymykset uusiksi ja rakentaa avointa vuoropuhelua. Edellisten Naantali 24h -tilaisuuksien tapaan myös virtuaalitapahtumassa järjestetään ryhmäkeskusteluja, joissa puhutaan koronakriisin vaikutuksista. Teemojen työstäminen pienryhmissä jatkuu myös itse tapahtuman jälkeen. 

”Meillä on vaikeat ajat edessä, mutta tulemme selviämään niistä, kunhan teemme sen yhdessä. Koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen ei kuitenkaan ole vain yhtä ratkaisua, vaan meidän tulee käyttää useita keinoja, ideoita ja investointeja kriisistä selviämiseen. Naantali 24h:n kaltaiset tilaisuudet antavat tähän mahdollisuuden”, lisää EVA:n johtaja Emilia Kullas

Aikaisemmat Naantalissa järjestetyt foorumit ovat kestäneet 24 tuntia. Virtuaalitilaisuus tiivistää ohjelman kahteen tuntiin ja se järjestetään Milttonin Contactless-palvelun kautta, mikä varmistaa tilaisuuden vuorovaikutteisuuden. 

”Yhteiskunnan avautuessa asteittain tarve kokoontua yhteen on syksyllä suurempi kuin koskaan. Fyysinen tapahtuma ei tuntunut tänä vuonna järkevältä, mutta onneksi teknologia mahdollistaa nykyään aidot kohtaamiset, ajatustenvaihdon ja uuden innovoinnin myös virtuaalisesti. Olemme kehittäneet kevään ja kesän aikana Contactless-alustaa, joka soveltuu erinomaisesti juuri Naantali 24 h:n kaltaisiin osallistaviin keskusteluihin”, toteaa Miltton-ryhmän viestintäjohtaja Maria Vaismaa.

Vuoden 2020 Naantali 24h:n alustuspuhujat ja tarkempi ohjelma julkaistaan elokuussa. Suunnitelmissa on järjestää vuoden 2021 Naantali 24h jälleen fyysisesti kesäisessä Naantalissa.

”Vaikka emme pääse tänä kesänä kokoontumaan Naantalissa ja naantalilaisten isäntäperheiden kotona, Naantalin ainutlaatuinen henki välittyy varmasti myös virtuaalisesti osallistujille. Toivottavasti näemme jälleen Naantalissa kesällä 2021 vilkkaan yhteiskunnallisen keskustelun merkeissä”, kertoo Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen

Lisätietoja:

www.naantali24h.fi 
info(at)naantali24h.fi

Mediayhteydenotot:

Maria Vaismaa
Viestintäjohtaja, Miltton
maria.vaismaa(at)miltton.fi
puh. +358 40 752 9198

NAANTALI 24H KERÄSI YHTEEN 160 YHTEISKUNNALLISTA VAIKUTTAJAA

Toista kertaa järjestetty yhteiskunnan uudistamisen foorumiNaantali 24h keräsi 12.–13.6. Naantaliin 160 vaikuttajaa taloudesta politiikkaan ja teknologiasta akateemiseen kenttään. Tapahtuman tavoitteena oli määritellä Euroopan ja Suomen suuret kysymykset yhdessä uusiksi ja rakentaa avointa vuoropuhelua. Tapahtuman järjestivät tänä vuonna Akava, Fortum, Konecranes, Miltton, Naantalin kaupunki, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ja SATO.

Kansallisen ja kansainvälisen tulevaisuuden yhdessä rakentamiseen liittyviä kysymyksiä lähestyttiin eri näkökulmista jo tapahtuman avanneissa alustuspuheenvuoroissa. Tilaisuuden avasi pääministeri Antti RinteenNaantaliin kokoontuneelle joukolle lähettämä videotervehdys, jonka jälkeen kuultiin Pulitzer-palkitun kirjailija-toimittaja Anne Applebaumin alustus EU:n tulevaisuudesta. Viimeisenä puhui arkkipiispa Tapio Luoma, joka korosti puheenvuorossaan inhimillisyyden merkitystä politiikassa ja nykymaailmassa. 

Avajaistilaisuuden jälkeen osallistujat jakautuivat kahteentoista työpajaan pohtimaan Euroopan ja Suomen suuria kysymyksiä yllättävissä kokoonpanoissa. Tapahtuman pääteeman eli luottamuksen rakentamisen ja avoimen dialogin hengessä kaikkien Naantali 24h -festivaaliin osallistuvien nimet julkaistiin etukäteen ja löytyvät täältä.

Työpajoissa keskusteltiin luottamuksesta, osaamisesta ja koulutuksen tulevaisuudesta,  ilmastopolitiikasta ja kestävästä kehityksestä, hyvän elämänlaadun mittareistaja sitä tukevista rakenteista, kaupungistumisesta, tasa-arvosta, teknologiasta, työstä ja työllisyyden tulevaisuudesta, kilpailukyvystä, demokratian tulevaisuudestaja Suomen roolista maailmassa.

Intensiivisen työpajatyöskentelyn tuloksena osallistujat muotoilivat ajatuksensa julistepohjalle, jotka esiteltiin seuraavana aamuna muille ryhmille yhteisessä aamutilaisuudessa ja kolmessa pienoispaneelissa.

Kaikkien työpajojen kokoavat julisteet tullaan lisäämään Naantali 24h -kotisivuille.

Tämä joukko kokoontuu Naantaliin uudistamaan yhteiskuntaa

Jo toista kertaa järjestettävä Naantali 24h on Suomen ja Euroopan kohtalon kysymyksiin ratkaisuja etsivä foorumi, jossa ei ole lavoja, luentoja tai yleisöä – kaikki kutsutut ovat osallistujia ja tasa-arvoisia pääpuhujia.

Tapahtuman pääteeman, eli luottamuksen rakentamisen ja avoimen dialogin, hengessä julkaisemme kaikkien Naantali 24h -foorumiin osallistuvien nimet, ilman titteleitä tai organisaatioita, kuten tilaisuuden henkeen kuuluu. Kutsuvierasjoukko koostui eri yhteiskunnan alojen vaikuttajista, aina taloudesta politiikkaan ja teknologiasta kulttuuriin. Tapahtuman tavoitteena on määritellä Euroopan ja Suomen suuret kysymykset uusiksi ja rakentaa avointa vuoropuhelua.

Naantalissa osallistujat jakautuvat kahteentoista työpajaan, joissa sukelletaan Euroopan ja Suomen tulevaisuuden suuriin kysymyksiin yllättävissä kokoonpanoissa. Kukin työpaja esittelee oman teemansa koonnin festivaalin toisen päivän aamuna Naantali 24h:n muille osallistujille.

Tapahtuman osallistujat:

Riku Aalto

Mika Aaltola

Jacob af Forselles

Minna Aila

Juha Ala-Huikku

Piia Alvesalo

Johannes Anttila

Timo Anttila

Ona Aula

Muhis Azizi

Tommy Björkskog

Ville Blåfield

Paul Brück

Christina Dahlblom

Jarkko Eloranta

Miia Eloranta

Alvar Euro

Sture Fjäder

Toni Forsblom

Anders Gardberg

Hanna Gustafsson

Sirpa Hagsberg

Tiina Haimi

Kari Häkämies

Miika Halonen

Miihkali Härkönen

Riikka Heikinheimo

Fredrik Heinonen

Susa Helin

Sauli Hievanen

Niku Hooli

Matti Huutola

Kati Ihamäki

Heini Jalkanen

Harri Järvinen

Susanna Jokimies

Maria Jokinen

Kristiina Jokisuu

Pekka Jokisuu

Hannu Jouhki

Julia Jousilahti

Vilhelm Junnila

Esa Kallio

Pentti-Oskari Kangas

Jaakko Kangasniemi

Olli Kärkkäinen

Antti Kasi

Ella Kasi

Kata Kaski

Lauri Kattelus

Jussi Kekkonen

Jyrki Kemppainen

Päivi Kerkola

Mikko Kiesiläinen

Mika Kiviharju

Ville Kopra

Ari Korhonen

Jarkko Koro

Sini Korpinen

Paavali Kukkonen

Veli-Matti Kuntonen

Heli Kurki

Joel Kuuva

Laura Kyyrö

Jani Laatikainen

Sakari Laiho

Minna Långström

Sanni Lehtinen

Jesper Lempiäinen

Timo Leskinen

Miia Liesegang

Jarno Limnéll

Jan Lindström

Noora Löfström

Riina Lumme

Tapio Luoma

Salla Luomanmäki

Riitta Luotio

Marko Luukkonen

Janina Mackiewicz

Anna Mäkipää

Sanna Marttila

Esa-Pekka Mattila

Ida Mielityinen

Timo Miettinen

Lauri Muranen

Jouni Mutanen

Riikka Mykkänen

Tarja Niemelä

Johanna Niemi

Heidi Nieminen

Valtteri Niiranen

Hanna Nurminen

Arto Oikarinen

Merja Paavola

Marja Pajulahti

Leena Palmulaakso-Nylund

Juha Pankakoski

Juha Pantzar

Kirsi Pimiä

Iiro Pöyhönen

Simo Pöyhönen

Elina Pylkkänen

Erkka Railo

Eemeli Rajala

Teija Raninen

Olli Rannisto

Hannamari Rannisto

Ville-Veikko Rantamaula

Laura Rantanen

Niina Ratilainen

Tarja Rautiainen

Tiina Rinne-Kylänpää

Juho Romakkaniemi

Mikko Rönnholm

Leena Rönnholm

Annika Rönni-Sällinen

Panu Routila

Sanni Salmenoja

Eeva Salmenpohja

Anne Salo

Kai Salo

Marja Sannikka

Timo Saranpää

Katri Sarlund

Laura Saurama

Pekka Sauri

Lotta Savinko

Saara Seppälä

Olli Setänen

Saku Sipola

Olli Sirén

Saara-Sofia Sirén 

Ari Steiner

Paula Steiner

Akusti Suomi

Tero Tavio

Elias Tenkanen

Lauri Tierala

Jussi Tolvanen

Merru Tuliara

Kristiina Turtonen

Markku Tuuna

Annika Urpolahti

Elina Ussa

Mari Vaattovaara

Mikko Valtonen

Minna Vanhala-Harmanen

Mika Varjonen

Emma-StinaVehmanen

Kari Veijonen

Tuikku Veijonen

Katja Veirto

Pilvi-Sisko Vierros-Villeneuve

Ville Viita

Antti Viitanen

Janne Virtanen

Sannamari Vuorela

Johanna Vuorelma

Vesa Vuorenkoski

Reetta Wallén

Jyrki Wallin

Stefan Wallin

Hanna Wass

Outi Wendelin

Jan Westö

YHTEISKUNNAN UUDISTAMISEN FOORUMI NAANTALI 24H:N PUHUJAT JULKI

Toista kertaa järjestettävän kaksipäiväisen tapahtuman avaavat amerikkalainen kirjailija ja toimittaja Anne Applebaum sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma. Lisäksi alussa kuullaan tervehdys tulevalta pääministeriltä Antti Rinteeltä.

Naantalissa 12.–13. kesäkuuta toista kertaa järjestettävä yhteiskunnan uudistamisen foorumi Naantali 24h kokoaa jälleen yli sata vaikuttajaa taloudesta politiikkaan ja teknologiasta kulttuuriin määrittelemään uusiksi Suomen ja Euroopan lähitulevaisuuden keskeisiä kysymyksiä ja vastauksia. Tapahtuma järjestetään yhteisvoimin ja mukana ovat tänä vuonna Naantalin kaupunki, Akava, Fortum, Konecranes, Miltton, SAK ja SATO. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana pyritään tällä kertaa löytämään ja määrittelemään uusiksi Suomen ja Euroopan lähitulevaisuuden keskeisiä kysymyksiä.

Foorumi alkaa kahdella keynote-alustuksella ja videotervehdyksellä, jotka lähestyvät kansallisen ja kansainvälisen tulevaisuuden yhdessä rakentamiseen liittyviä kysymyksiä eri näkökulmista. Anne Applebaum on Pulitzer-palkittu amerikkalaiskirjailija ja toimittaja, joka on työssään tutkinut paljon kansalaisyhteiskuntien kehitystä Itä- ja Keski-Euroopassa. Applebaumin jälkeen kuullaan tulevan pääministeri Antti Rinteen videotervehdys, ja viimeisen alustuksen Naantalin tämän vuoden teemoihin pitää myös viime vuonna tapahtuman avannut arkkipiispa Tapio Luoma.

Alkusanojen jälkeen Naantali 24h -foorumin reilu sata osallistujaa jakautuvat kahteentoista työpajaan, joissa sukelletaan Suomen ja Euroopan tulevaisuuden suuriin kysymyksiin iltapäivän ajan yllättävissä kokoonpanoissa.

Työpajojen teemat ovat: Vääjäämätön väestönkehitys; Uusi EU– Suomen johdolla Brexitin jälkeiseen Eurooppaan; Tulevaisuuden osaaminen ja koulutus; Työn ja työelämän murros; Digitalisaation mahdollisuudet Suomelle ja Euroopalle; Pariisista eteenpäin– Ilmastopolitiikka 2020-luvulla; Tulevaisuuden hoiva ja perusturva; Työkaluja syrjäytymisen ehkäisyyn; Euroopan rajat ja turvallisuus;Uusi talous; Demokraattisen päätöksenteon tulevaisuus.

Kukin työpaja muodostaa omasta teemastaan yhteenvedon, joka esitellään tapahtumantoisen päivän aamuna muille osallistujille.

Lisätiedot:

Maria Vaismaa
Viestintäjohtaja
Miltton
+358 40 752 9198
maria.vaismaa@miltton.fi

Naantali 24h -tapahtuman ohjelmarunko ja työpajojen teemat julkistettu

Tänä vuonna Naantalissa paneudutaan Suomen ja Euroopan lähitulevaisuuden suuriin kysymyksiin ja vastauksiin. Viime vuoden tapaan jakaudumme ensimmäisenä päivänä keskustelemaan teemakohtaisiin työpajoihin yllättävissä kokoonpanoissa, jonka jälkeen tuomme keskustelun tuotokset yhteiseen käsittelyyn tapahtuman toisena päivänä.

Naantali 24h -foorumin työryhmissä keskustellaan teemoittain:

 Uusi urbanisaatio; Tulevaisuuden kaupungit, asuminen ja liikenne
Miten kaupungistuminen muuttaa yhteiskuntaa, ja mitä mahdollisuuksia uusi urbanisaatio tuo? Miten sen tuomiin haasteisiin tulee vastata? 


Digitalisaation mahdollisuudet Suomelle ja Euroopalle
Digitalisaation, tekoälyn ja robotisaation tarjoamat mahdollisuudet EU:lle. Suomi digitalisaation edelläkävijänä ja innovaatioiden mahdollistajana.

 
Vääjäämätön väestönkehitys; Vanheneva, entistä monikulttuurisempi Suomi?
Miten väestönkehitys ja ikärakenne muuttaa Suomea, ja miten väestökehityksen haasteisiin tulee vastata? Tulevaisuuden Suomi on entistä monikulttuurisempi - miten tämä muuttaa yhteiskuntaa?
 

Uusi EU; Suomen johdolla Brexitin jälkeiseen Eurooppaan
Euroopan Unionin uusi dynamiikka ja seuraavien viiden vuoden kohtalonkysymykset. Suomen ja Pohjoismaiden rooli unionissa.

 
Tulevaisuuden osaaminen ja koulutus
Miten työelämän murros haastaa koulutus- ja osaamispolitiikkaa; yhden tutkinnon maailmasta jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämisen yhteiskuntaan. Tulevaisuuden avaintaidot ja oppimisen muodot.
 

Työn ja työelämän murros
Työn ja työmarkkinoiden murros, uudet työn ja toimeentulon muodot. Duunarista itsensätyöllistäjäksi - työelämän uudet roolit ja ammatilliset paletit.
 

Pariisista eteenpäin; Ilmastopolitiikka 2020-luvulla
Ilmastonmuutoksen hillitsemiseen vaadittava ilmastopolitiikka Suomessa, EU-tasolla ja globaalisti. Suomen ja EU:n rooli suunnannäyttäjänä. Ilmastonmuutoksen ja vastuullisen ilmastopolitiikan vaikutukset suomalaiseen yhteiskuntaan.
 

Tulevaisuuden hoiva ja perusturva; Hyvinvointivaltion tulevaisuus
Sosiaali-, terveys- ja peruspalveluiden tulevaisuuden mallit, vaatimukset - ja innovaatiot. Hyvinvointivaltion turvaverkkojen tulevaisuus ja rahoitus.

 
Miten pidämme kaikki mukana; Työkaluja syrjäytymisen ehkäisyyn
Ratkaisuja kaikkien nuorten tukemiseen ja yksilöllisten polkujen löytämiseen. Yhteiskunnan turvaverkot ja tuki halki elämän niille, jotka uhkaavat jäädä matkasta.
 

Euroopan rajat ja turvallisuus; Valvonta ja vapaa liikkuvuus
EU:n yhteinen raja- ja lähialuepolitiikka, rajavalvonnan ja vapaan liikkuvuuden suhde. Näkemyksiä ja ratkaisuja unionin kansalaisten turvallisuuden ja vapauden rakentamiseen.
 

Uusi talous; Liike-elämän uudet mahdollisuudet ja menestystarinat
Mistä nousevat seuraavat suomalaiset menestystarinat? Liike-elämän uudet muodot ja alustat, uusien innovaatioiden synty ja vaatimukset.


Politiikan pelastajat; Demokraattisen päätöksenteon tulevaisuus
Kansanvallan rakenteiden uudistamistarpeet ja uudet toimijat - miten säilytetään edustuksellisen demokraattisen päätöksentekojärjestelmän luottamus ja legitimiteetti? Politiikan tekemisen uudet muodot ja innovaatiot.

 

Tapahtuman ohjelmarunko:

Keskiviikko 12.6. 

8.15      Kuljetus Helsingistä Naantaliin

11.00    Alustuspuheenvuorot

12.00    Yhteinen lounas

13.15    Siirtyminen työpajoihin

13.30    Työpajatyöskentely

Osallistujat jaetaan etukäteen 12 työryhmään, joilla on kullakin omat teemansa

15.00    Kahvitauko

15.30    Työpajatyöskentely jatkuu

17.00    Työpajatyöskentely päättyy

            Tauko ja majoittuminen

18.30    Illallinen

21.00    Keskustelu jatkuu Naantalin ravintoloissa ja baareissa 

 

Torstai 13.6.     

9.00     Työpajatyöskentelyn teemat tuodaan yhteiseen käsittelyyn

11.00    Naantali 24h päättyy

11.30    Kuljetus Naantalista Helsinkiin

            Perillä Helsingissä noin klo 13.45

Naantali 24h kokoaa Suomen vaikuttajat kesäkuussa Naantaliin

Yhteiskunnan uudistamisen foorumi Naantali 24h kokoaa 12.–13.6.2019 Naantaliin Suomen ja Euroopan tulevaisuuden kysymysten ääreen laajan joukon keskustelijoita yhteiskunnan eri osa-alueilta. Eduskunta- ja europarlamenttivaalien täyttämän kevään jälkeen Naantalissa haetaan yllättävillä kokoonpanoilla uusia ideoita lähivuosien suurten haasteiden ratkaisemiseksi. Toista kertaa järjestettävän tapahtuman kutsuvat tänä vuonna koolle Naantalin kaupunki, Akava, Fortum, Konecranes, Miltton, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK sekä SATO.

Naantali 24h on toista kertaa järjestettävä yhteiskunnan uudistamisen foorumi, jossa ei ole lavoja, luentoja, titteleitä tai yleisöä. Tilaisuuden kutsuvieraat ovat kaikki osallistujia ja tasa-arvoisia keskustelijoita. Tilaisuuden järjestäjätahot Naantalin kaupunki, Akava, Fortum, Konecranes, Miltton, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK sekä SATO haluavat olla kaikki osaltaan edistämässä laajaa yhteiskunnallista vuoropuhelua.

”Suomi ja Euroopan Unioni ovat vaalien jälkeen uuden edessä, ja EU:n puheenjohtajamaana Suomella on tilaisuus näyttää suuntaa koko Euroopan tulevaisuudelle. Nyt tarvitaan rohkeutta tuoda esiin näkemyksiä. Suuret ajatukset voidaan saada liikkeelle lyhyessä ajassa, jos tulemme toisiamme vastaan avoimin mielin. Naantali 24h vastaa tähän haasteeseen ilman turhaa jäykistelyä”, toteaa SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

”Naantali 24h on osoittanut selvän tarpeen uudenlaiselle tavalle keskustella Suomen tulevaisuuden tärkeistä kysymyksistä. Naantalin kaupungille on kunnia olla tarjoamassa tänäkin vuonna puitteet tapahtumalle”, sanoo Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen.

”Keskustelu Suomen suunnasta on erityisen tärkeää juuri nyt. Meillä on käsissämme useita asioita, joita kukaan ei yksinään pysty ratkaisemaan. Naantaliin kokoontuu erittäin mielenkiintoinen ryhmä toimijoita. Odotamme suurella mielenkiinnolla keskusteluja ja ratkaisuehdotuksia meitä kaikkia koskettaviin kysymyksiin”, jatkaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Naantali 24h kokoaa yhteen monipuolisen joukon vaikuttajia taloudesta politiikkaan ja teknologiasta kulttuuriin tavoitteenaan määritellä Suomen ja Euroopan suuret kysymykset 24 tunnin aikana. Tapahtuman pääteemojen, luottamuksen rakentamisen ja avoimen dialogin hengessä kaikkien tapahtumaan osallistuvien nimet tullaan julkistamaan.

”Suuret globaalisti toimivat yritykset pyrkivät aktiivisesti löytämään tapoja käydä vuoropuhelua eri sidosryhmiensä kanssa. Naantali 24h:n kaltaiset tilaisuudet ovat ainutlaatuisia mahdollisuuksia kuulla ja ymmärtää toisiamme”, sanoo Konecranesin markkinointi- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Minna Aila.

"Olemme Fortumilla tunnistaneet tarpeen löytää uusia muotoja yhteiskunnalliselle keskustelulle. Esimerkiksi ilmastonmuutos on kaikkia koskettava teema, josta meidän on voitava keskustella niin, ettei aiheesta tule yhteiskuntaa jakava tai eriarvoistava teema", jatkaa Arto Räty, Fortumin yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja. 

Tapahtuman 12 työpajassa yhteiskunnan suuria kysymyksiä ja haasteita taklataan erilaisilla kokoonpanoilla. Käsiteltäviä kysymyksiä ovat muun muassa Suomen rooli Euroopassa ja maailmassa, ilmastonmuutoksen hillitseminen, urbanisaatio, työn ja työelämän murros, vääjäämätön väestönkehitys, digitalisaatio sekä demokraattisen päätöksenteon tulevaisuus.

”Suuret teemat, kuten ilmastonmuutos, kaupungistuminen, työelämän ja liikenteen murrokset ja demografinen kehitys edellyttävät avointa keskustelua ilman takertumista vanhoihin ajatuksiin. Esimerkiksi uudenlaiset asumisen ratkaisut tukevat parhaimmillaan koko yhteiskunnan kehitystä, mutta vaativat onnistuakseen rohkeutta ja uusille ratkaisuille avointa ajattelua”,toteaa SATOn toimitusjohtaja Saku Sipola.

”Suomalainen yhteiskunta tarvitsee yhteistä suuntaa ja avointa, rakentavaa keskustelua. Meille on tärkeää olla osaltamme mukana kehittämässä uudenlaisia yhteiskunnallisia keskusteluja edistäviä alustoja, johon Naantali 24h tarjoaa erinomaisen kokonaisuuden”, toteaa Milttonin viestintäjohtaja Maria Vaismaa

Lisätietoja:
info(at)naantali24h.fi

Naantali 24h julkaisi 30 tulevaisuusteesiä Suomelle

Naantali 24h julkaisi 30 tulevaisuusteesiä Suomelle

Ensimmäinen yhteiskunnan uudistamisen festivaali, Naantali 24h, keräsi 12.–13.6. Naantaliin yli 170 vaikuttajaa taloudesta politiikkaan ja teknologiasta kulttuuriin. Tapahtuman tavoitteena oli määritellä Suomen suuret kysymykset yhdessä uusiksi ja rakentaa avointa vuoropuhelua. Tapahtuman teemoiksi nousivat luottamuksen rakentaminen ja dialogin paluu, joiden pohjalta osallistujat kokosivat yhteensä 30 tulevaisuusteesiä Suomelle. Tapahtuman järjestivät yhdessä Naantalin kaupunki, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Alma Talent ja Miltton.